БЛОГ

ДІЄТА ДЛЯ РОБОТИ МОЗКУ. ЯК ЗАХИСТИТИ ПАМ`ЯТЬ.

10 ГРУП ПРОДУКТІВ, ЯКІ СЛІД ВКЛЮЧИТИ В ДІЄТУ MIND

  • Цільнозернові — 3 і більше порцій на день
  • Зелені листові овочі — 6 порцій на тиждень
  • Інші овочі — 1 порція на день
  • Горіхи — 5 порцій на тиждень
  • Ягоди — 2 і більше порцій на тиждень
  • Квасоля або бобові — 3 і більше порцій на тиждень
  • Риба — 1 або більше порцій на тиждень
  • М`ясо птиці — 2 і більше порцій на тиждень
  • Вино — 1 порція на день
  • Оливкова олія — ​​використовуйте як основну олію

5 ГРУП ПРОДУКТІВ, ЯКІ СЛІД МІНІМІЗУВАТИ для покращення роботи мозку

  • Випічка та солодощі — менше 5 порцій на тиждень
  • Червоне м’ясо — менше 4 порцій на тиждень
  • Сир — менше 1 порції на тиждень
  • Смажена або фаст-фуд — менше 1 порції на тиждень
  • Вершкове масло і маргарин — менше 1 столової ложки на день

ЯК розумова ДІЄТА ЗАХИЩАЄ ВІД ХВОРОБИ АЛЬЦГЕЙМЕРА

Вживання більшої кількості овочів та меншої кількості випічки є хорошим кроком для здоров’я. Розумова ДІЄТА МІНІМІЗУЄ ЦУКОР, ТРАНСЖИРИ ТА ШВИДКЕ ХАРЧУВАННЯ

Коли ви зменшите споживання солодощів та фаст-фудів, як пропонується в дієті MIND, ви автоматично зменшите кількість споживаного цукру та трансжирів. І це чудова новина для вашого мозку.

Рафіновані Вуглеводи

Надмірне споживання рафінованих вуглеводів, таких як цукор, кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози та біле борошно сприяє резистентності до інсуліну та діабету.

Навіть на самих ранніх стадіях хвороби Альцгеймера порушується здатність мозку метаболізувати глюкозу, основне джерело енергії.

Інсулін стає менш ефективним, допомагаючи мозку засвоювати цукор з крові, і з часом клітини мозку починають голодувати. ( 19 )

Зараз хвороба Альцгеймера вважається третьою формою діабету. ( 20 )

Транс Жири

Трансжири — це види, що містяться в гідрованих та частково гідрованих оліях. Ці небезпечні жири пов’язані з багатьма найбільш смертельними захворюваннями, включаючи хвороби серця, діабет, ожиріння та рак. ( 21 )

Навіть помірне споживання трансжирів може подвоїти ризик розвитку Альцгеймера. ( 22 ) Багато країн вже заборонили трансжири. У США Управління з контролю за продуктами та ліками дало виробникам продуктів харчування до 1 січня 2021 року вилучити їх із фаст-фудів та перероблених продуктів. ( 23

Натомість рекомендується використовувати оливкову олію навіть для приготування їжі. Незважаючи на те, що ви, мабуть, чули, пекти або готувати з оливковою олією абсолютно безпечно.

ДІЄТА МІСТИТЬ БАГАТО ВІТАМІНІВ, ЩО ЗАХИЩАЮТЬ МОЗОК

Дієта з високим вмістом рослинної їжі буде з високим вмістом вітамінів, необхідних для запобігання когнітивних порушень.

Обидва вітаміни С і Е є антиоксидантами, які захищають мозок від пошкодження вільними радикалами, і разом вони мають потужний синергетичний ефект.

Дослідження підтвердило, що вітамін С у поєднанні з вітаміном Е може запобігти втраті пам’яті та вітамін С діє як потужний детоксикант, який легко перетинає гематоенцефалічний бар’єр, щоб видалити з мозку такі метали, як алюміній, який давно підозрювали у сприянні хворобі Альцгеймера. ( 6 , 7 )

Інше визначне дослідження Оксфордського університету показало, що вітаміни В6, В12 і фолієва кислота, яких багато в зелених листових овочах, працюють разом, щоб зменшити атрофію мозку, поліпшити роботу мозку і різко зменшити скорочення мозку в області мозку, яка найбільше постраждала від Хвороба Альцгеймера. ( 8 )

Вважається, що вітамін К, інший вітамін, який міститься головним чином у зелених овочах, також відіграє роль у запобіганні хворобі Альцгеймера. ( 9 )

ДІЄТА РОБИТЬ ЯГОДИ ГОЛОВНИМ ПРІОРИТЕТОМ

Ягоди всіх видів, особливо чорниця та полуниця, є єдиними фруктами, доведеними в дослідженнях, що зменшують втрату нейронів та покращують пам’ять. ( 10 )

Флавоноїди в ягодах мають потужні антиоксидантні та протизапальні властивості, що стосуються двох підозр на основні причини хвороби Альцгеймера. ( 11 ). Флавоноїди, які називаються антоціанами , відповідають за яскраві кольори ягід і пов’язані з вдосконаленням широкого спектру когнітивних навичок. ( 12 ). Ягоди також містять фітонутрієнти, які очищають мозок від токсичних білків, які, як вважають, сприяють хворобі Альцгеймера. ( 13 )

РОЗУМОВА ДІЄТА РЕКОМЕНДУЄ ЇСТИ РИБУ

Риба є чудовим джерелом вітаміну В12 та незамінних жирних кислот омега-3. Дефіцит В12 вражає 40% усіх дорослих і є особливою проблемою для людей похилого віку. ( 14 , 15 ) Тривалий дефіцит В12 може спричинити як психічні, так і неврологічні розлади. ( 16 ) Незамінні жирні кислоти Омега-3 необхідні для здоров’я та функціонування мозку. Окремий омега-3, DHA (докозагексаєнова кислота), є головним будівельним блоком мозку. Він захищає від вікового занепаду психіки та знижує ризик розвитку деменції та хвороби Альцгеймера. ( 17 ,  18 )

 Автор Дін Олбан. Під редакцією та медичним оглядом Патріка Олбана,

PREBIOSWEET