БЛОГ

Надпростий і дієвий спосіб схуднення

Цукор є головним винуватцем набору ваги. Загалом, якщо людина їсть більше, ніж потрібно, то запасає зайву енергію у вигляді жиру. Надлишок цукру може призвести до ожиріння.

Враховуючи різницю між тим, скільки цукру ми повинні їсти, і скільки насправді ми їмо, надмірне споживання цукру може бути одним із ключових факторів зростання рівня ожиріння.

100 г цукру дорівнює приблизно 400 ккал. Якщо підрахувати зайву кількість їжі з цукром, яку їдять чоловіки протягом цілого року, то це становить приблизно 8,61 кг жиру на рік. Для жінок це дорівнює 10,87 кг жиру, що додається щороку. Цукор сприяє ожирінню.

Відмова від цукру для схуднення

Одне з перших правил у будь-якій програмі схуднення – спалювати більше калорій, ніж те, що ви їсте.  Навпаки, якщо ви їсте більше, ніж потрібно, тоді ви наберете вагу. Скорочення цукру може бути одним з найлегших способів схуднути.

Врахуйте це: якщо ви щодня їсте стандартну дієту на 2000 калорій (чоловіки чи жінки), і відмовляєтесь від будь-якого цукру у їжі та напоях, ви зменшуєте калорійність їжі щодня. Зменшення калорійного навантаження тільки у цукрі щодня означало б приблизно 15 кг втрати жиру щороку або близько 1,5 кг на місяць.

Якщо ви відчуваєте, що ваша дієта бездоганна, хоча Ви маєте надлишкову вагу, розгляньте це: одне середнє яблуко містить близько 19 грамів цукру, банан – 12 грам, один апельсин – 17 грам і чашка винограду має 15 грам. Ви бачите, що цукор є скрізь, навіть якщо ви споживаєте цукор лише у фруктах та ягодах. Легко отримати в середньому 82 г цукру щодня лише з фруктів. Враховуючи безліч інших продуктів, які містять цукор, було б легко спожити стільки, навіть не торкнувшись цукерки.

ЕФЕКТИВНІ СПОСОБИ СКОРОТИТИ ЦУКОР=СХУДНУТИ.

  1. Замініть солодкі напої водою. Напої є основним джерелом додавання цукру у дієті для дорослих.
  2. Замініть цукор на Пребіосвіт. Безпечні підсолоджувачі Пребіосвіт – є здоровою альтернативою. Пребіосвіти містять пребіотики, харчові волокна, які покращують роботу кишечнику, стевію та безпечні підсолоджувачі.
  3. Перегляньте вживання фруктових соків та фруктів. У апельсині багато цукру, а в чашці апельсинового соку – 5 апельсинів, тож цукру – у 5 разів більше. А якщо Ви придбали апельсиновий сік у магазині, як правило містить багато доданого цукру.
  4. Читайте ярлики на продуктах. Навіть фітнес продукти (йогурти, батончики, пластівці та ін.), які містять 0% жиру можуть містити занадто багато цукру. Якщо навіть у списку інгредієнтів продуктів харчування спеціально не вказано “цукор”, все одно існує ймовірність того, що він може мати високий вміст цукру під завісою з іншою назвою.Існує щонайменше 60 інших назв цукру, серед яких найпоширенішим є кукурудзяний сироп з високим вмістом шкідливої фруктози.
  5. Різниця між природним і доданим цукром.

Не всі цукри є рівними, і важливо знати різницю між природним та доданим цукром. Фруктозу неправильно рекламували як здоровий підсолоджувач, оскільки вона не підвищує рівень цукру в крові та не підвищує інсулін. Натомість фруктоза підвищує рівень фруктози в крові, що, можливо, ще гірше.

Ось деякі проблеми дієти з високим вмістом фруктози:

  • Підвищує рівень тригліцеридів, артеріального тиску та ЛПНЩ (шкідливого холестерину), що є всіма маркерами серцево-судинних захворювань.
  • Підвищує рівень сечової кислоти, що може призвести до подагри та захворювань нирок.
  • Збільшує ризик діабету. Вживання фруктози та рівень цукрового діабету прямо пропорційні у всьому світі.
  • Викликає системне запалення.
  • Сприяє ожирінню, приводячи до стійкості до лептину. Лептин – це «гормон ситості», який дозволяє зареєструвати почуття повноти.
  • Викликає неалкогольну жирову хворобу печінки.
  • Занадто багато глюкози зменшує вироблення нейротрофічного фактору, що походить від мозку (білка, який сприяє утворенню нових клітин мозку). Низький рівень BDNF може призвести до ДЕПРЕСІЇ ТА ДЕМЕНЦІЇ.
  • Важливий негативний ефект фруктози – це основний механізм старіння наших сусідів і шкіри.

Придбати Пребіосвіт>>>